Fietsschoenen kopen

Fietsschoenen

Waarom speciale fietsschoenen?

Een goed paar fietsschoenen is erg belangrijk om lekker te kunnen fietsen. Het grootste verschil in normale schoenen en fietsschoenen is de mogelijkheid voor een kliksysteem. Door dit systeem blijven uw voeten vast aan de pedalen waardoor er geen kracht verloren gaat tijdens het trappen. Of u nu wilt mountainbiken of wielrennen, uw schoenen zijn een belangrijk onderdeel van uw fietsoutfit. Bij beide sporten is het namelijk belangrijk dat de schoenen comfortabel zitten, waardoor u het maximale uit uw pedaalslag kan halen.

Hier bij Fietstoebehoren vindt u MTB schoenen en wielrenschoenen, later op deze pagina leest uw het verschil hierin. Daarnaast bestaat ons assortiment fietsschoenen uit fietsschoenen voor dames of voor heren, die allemaal ideaal zijn om goed mee te kunnen fietsen.

Verschil in wielrenschoenen en MTB schoenen

Wielrenschoenen

Wielrenschoenen oftewel raceschoenen worden gebruikt voor het fietsen over de weg. De schoenen zijn daarom vaak licht van gewicht en hebben altijd een gladde zool. Daarnaast hebben wielrenschoenen een erg stijve zool. Hierbij geldt hoe stijver de zool, hoe beter. Door de stijve zool gaat er namelijk geen kracht naar de pedalen verloren en kunt u uw energie goed omzetten in snelheid. Ook hebben wielrenschoenen een driepuntsbevestiging voor schoenplaatjes.

+ Geschikt voor fietsen over de weg
+ Gladde zool
+ Driepuntbevestiging

MTB schoenen

MTB staat voor de afkorting mountainbike. MTB schoenen zijn daarom geschikt voor het mountainbiken en worden gebruikt bij het fietsen in de bossen en bergen. Bij MTB schoenen is het belangrijk om goede grip op de pedalen te hebben, bij nat weer en veel modder. Daarom hebben MTB schoenen aan de onderkant noppen, aan de zijkant en bij de hiel. De schoenplaatjes zitten verzonken in de zool en in de zool zit een tweepuntsbevestiging voor de pedalen.

+ Geschikt voor fietsen door natte/modderige bospaden
+ Zool met noppen
+ Tweepuntsbevestiging

Wielrenschoenen of MTB schoenen?

Schoonmaken en onderhouden van uw fietsschoenen

Onderhoudsadvies fietsschoenen

Als u nieuwe fietsschoenen heeft gekocht, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Het is daarom van belang om uw schoenen goed te onderhouden. Daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

1. Maak uw fietsschoenen regelmatig schoon, het liefst elke keer na een rit waarbij ze vies zijn geworden. Daarbij is het ook belangrijk om de fietsschoenen snel nadat ze vies zijn geworden, schoon te maken. Het vuil is dan nog niet in de vezels getrokken, waardoor het schoonmaken gemakkelijk gaat en de kleur van de schoenen behouden blijft.

2. Maak uw fietsschoenen schoon met lauwwarm water, een beetje zeep en een spons of doek. Gebruik hierbij geen agressieve schoonmaakmiddelen, hierdoor bestaat de kans dat de speciale coating van uw schoenen beschadigd. Maak uw schoenen niet schoon in de wasmachine, door hoge temperaturen en wasmiddel kunnen de lijmverbindingen losraken.

3. Droog uw schoenen door middel van kranten. Kranten nemen het vocht op waardoor de binnenkant sneller droogt. Haal hierbij de zool eruit en doe de sluitingen open, zodat ze sneller droger. Stop de kranten er niet te strak in, want dan kunnen ze geen vocht opnemen. Ook kunt ook uw schoenen op de verwarming drogen, zet de verwarming dan niet te hoog, want dan droogt het materiaal uit wat de levensduur beperkt.

4. Laat uw schoenen niet vochtig staan. Hierdoor kunnen de schoenplaatjes of andere metalen delen roesten.

5. Maak bij extreem en slecht weer gebruik van overschoenen, hierdoor blijven uw fietsschoenen lang mooi en uw voeten warm en droog.

Een greep uit ons assortiment